Meklēšanas logs

ceturtdiena, 2014. gada 16. oktobris

53. Masāžas paklājiņš kājām / Коврик массажный для ног / Chestnut massage mat

Bieži vien mūsdienu bērniem jau agrā vecumā var pamanīt līku muguru, kad viens plecs ir augstāks pār otru, vai arī plakanās pēdas. Vasaras laikā ārsti iesaka bērniem (arī pieaugušajiem) staigāt ar plikām kājām pa zālīti, akmentiņiem un smiltīm jūras krastā, bet ziemā?..

Esmu atradusi risinājumu! Es uztaisīju ORTOPĒDISKO MASĀŽAS PAKLĀJIŅU AR KASTAŅIEM - tas ir lielisks veids kā masēt savas un bērna pēdiņas. Pieaugušiem ir jāmīņās uz vietas, bet bērnu pēdiņa ir mazāka, tāpēc viņi var spert dažus solīšus pa šo paklājiņu-spilventiņu.


Ko tad dod šīs paklājiņš?
- "plakanās pēdas" profilakse;
- pēdu masāža;
- pareizās pēdas veidošana;
- pēdu muskuļu stiprināšana;
- asinsrites uzlabošana pēdās.




Paklājiņš ir izveidots kā spilvens (ar rāvējslēdzēju). No vienas puses audums ir  blīvāks, tāpēc, ja bērniņam sākumā šķiet nepatīkami staigāt pa kastaņiem (jo pēdu reflektoru zonas var asi sajust kastaņus), tad paklājiņu var pagriezt uz šo mīkstāko pusi. Kad pēdiņas pierod, var pagriezt otrādi.

Vēlams, lai bērniņš masē savas kājiņas 3 minūtes. Tas ir grūts uzdevums noturēt bērnu tik ilgi staigāt pa paklājiņu, tāpēc vecākiem ir ieteicams izdomāt spēlītes. Piemēram:
- nostāvēt kā gārnim uz vienas kājas līdz 5 (var skaitīt kopā ar bērnu);
- taisīt pietupienus (lai bērns parāda cik maza ir pelīte un cik gara ir žirafe);
- staigāt uz vietas kā lācis (pārnesot svaru no vienas kājas uz otru);
- mest bērnam bumbu (kamēr viņš stāv uz paklājiņa), apejot viņu riņķī (var spēlēt "ēdams-nav ēdams").

Vēl viens lielisks veids, kā trenēt pēdiņas, ir izvilkt no paklājiņa dažus kastaņus (piemēram, 10) un palūgt bērnu ar kāju pirkstiņiem satvert kastani un ielikt to atpakaļ "maisā" (it kā kastaņi ir bijuši nepaklausīgi un aizbēga projām no savām mājām). Šis ir lielisks veids kā izārstēt plakanās pēdas!

Paklājiņš ir 40x40 cm (varu uztaisīt arī citus izmērus, piemēram, 30x60). Iekšā ir ļoti daudz izžāvētu kastaņu (jo ar laiku tie samazinās). Ja paklājiņš tiek nosmērēts, tad kastaņus var vienkārši izņemt ārā, izmazgāt paklāju, un ielikt tos atpakaļ.

Šajā rudenī man izdevās salasīt kastaņus 3-4 tādiem paklājiem, tāpēc, ja jums tādu krājumu nav, varat droši griezties pie manis, es jums uztaisīšu tādu masažieri:)

Cena ir 10 EUR.